15/11/2014 de eerste dag van de interclub. Deze keer zitten we ingedeeld in afdeling 4B en dat wil zeggen dat we een lange autorit voor de boeg hebben. Onze eerste competitiedag vindt plaats in Merchtem. Om 7.30 u staan we dan ook, sommigen half slapend, klaar om te vertrekken. De ploeg is door de blessures van Tom, PJ, Matthias en Shane behoorlijk gehavend maar zodra we in Merchtem aankomen is het duidelijk. De ploeg heeft er zin in!!

rond 11 uur starten we onze eerste wedstrijd. Geen cadeautje moet ik zeggen. Hoewel we alle kampen goed meedoen, kan enkel Tim een overwinning boeken tegen de ploeg van Kortrijk. De eindscore is dan ook 5-1 maar het is duidelijk, we hebben de sterkste ploeg gehad. Dit wordt ook duidelijk uit de andere uitslagen van Kortrijk die dag: 0-6 tegen Wetteren, 1-5 tegen Latem Deurle en 1-5 tegen Wingene.

Ook de volgende is geen cadeautje: Budokwai Belsele. Na 5 wedstrijden staat het 3 (30)-2(20) in ons voordeel na vlotte overwinningen van Arnaud, Eli en Tim en een nipte nederlaag van Victor. Als Gwen niet verliest met Ippon in de categorie tot 73 kg, is de overwinning, nipt weliswaar, voor ons. Gwen weert zich als een duiveltje in een wijwatervat maar moet zich één minuut voor het einde jammer genoeg gewonnen geven. Ippon tegen en we eindigen op een gelijkspel: 3 (30)- 3 (30). We zien echter ook dat Belsele één van de betere ploegen in de reeks is dus we mogen blij zijn met het resultaat!

Daarna treden we aan tegen Gent Drongen 2. De score verloopt gelijkaardig als in de vorige wedstrijd met dit verschil dat we na 5 wedstrijden 3(30)-2(20) in het verlies staan. Overwinningen deze keer van opnieuw Arnaud en Tim. Winnen is dus onmogelijk maar Gwen kan een gelijkspel uit de brand slepen bij een ippon-overwinning. We mogen niet vergeten dat Gwen veel lichter is dan zijn tegenstanders maar hij komt snel waza-ari voor. Niet voldoende voor het gelijkspel en Gwen is dan ook niet tevreden. Hij blijft voluit gaan en scoort 1 minuut voor tijd zijn tweede waza-ari. Ons tweede gelijkspel is binnen.

Een overwinning zou leuk zijn om de dag af te sluiten. Onze laatste wedstrijd tegen Merelbeke 2 start perfect. Maarten groet en mag twee seconden later al opnieuw afgroeten. Een perfect hane goshi zorgt voor de 1-0 voorsprong. Zijn tegenstander vraagt zich tot nu wellicht nog steeds af wat er precies gebeurd is. Arnaud is de volgende die opkomt en ook die maakt het snel af. 2-0 voorsprong. We mogen hierbij niet vergeten dat ook Arnaud telkens een categorie hoger vecht dan zijn eigen categorie om zo Maarten de kans te geven in zijn eigen -81 te kampen. De +90 wordt belangrijk maar Eli sukkelt met de rug na zijn vorige wedstrijden. Hij kan echter een yuko-achterstand recht zetten met een waza-ari en zo komen we 3(27)-0(0) voor. Na een klinkende overwinning van Tim is de buit binnen: 4-0. Victor werd deze wedstrijd gespaard nadat hij tegen Gent Drongen zijn knie bezeerde en dus kan Gwen in de -66 aantreden. Ondanks mooi judo, kan hij deze kamp niet winnen. De categorie -73 blijft deze keer leeg aan onze zijde. De overwinning is echter binnen. 4(37) – 2(20)

Samenvatting van de eerste dag: een 5e plaats. Van de top4 na de eerste dag hebben we echter al drie ploegen gehad. Als onze ploeg even goed kan presteren op de tweede dag, zit een medailleplaats er zeker nog in!!!