Zondag 2 november om 10 u was het zover, Lisa trad aan in de categorie tot 57 kg op het Belgisch Kampioenschap te Brugge.

Een mooie groep supporters was aanwezig om haar naar het podium te schreeuwen. De eerste kamp van Lisa verloopt vlotjes, rustig controlerend kan ze in korte tijd afmaken met een wurging. Niet teveel energie verspild en op naar de volgende ronde tegen de Waalse Myriam Martin, de judoka die won van Lisa op het vorige BK junioren. De kamp gaat mooi gelijk op met Lisa die licht de bovenhand lijkt te hebben. Er vallen shido’s aan beide kanten maar er wordt lang niet gescoord. Ongeveer halverwege de kamp slaagt Myriam Martin erin om waza-ari te scoren en Lisa kan deze achterstand jammer genoeg niet meer ophalen. Geen man overboord, de kamp was goed en het vertrouwen blijft aanwezig.

Iets na 13 u beginnen de kampen voor de bronzen medailles en we zien een gefocuste Lisa op de mat verschijnen. Ze heeft er duidelijk zin in en is overduidelijk de betere judoka. Na een korte studieronde slaagt Lisa erin om haar tegenstandster te wurgen en het Belgisch brons is binnen!

Jaren is het geleden dat onze club nog eens een medaille kon halen op een Belgisch kampioenschap voor senioren. Lisa is ook de enige Brugse judoka die een medaille kon behalen op dit kampioenschap. We zijn als club dan ook enorm trots dat we een judoka als Lisa in onze rangen hebben!!!

Update: de prestatie van Lisa werd opgepikt door het Laatste Nieuws. Hieronder vind je het artikel.

 

lisa brons