Zondag 23 november: D-day. Vandaag gaan we verder met de interclubwedstrijden. Als we onze prestaties van vorige week kunnen verder zetten, zit een medailleplaats erin!

Met uitzondering van Eli die gekwetst thuis blijft, gaan we met dezelfde ploeg naar de topsporthal in Gent. een schitterende locatie voor de interclub en we hopen dat die onze judoka’s kan inspireren om een topprestatie neer te zetten.

De eerste wedstrijd is tegen JC Wetteren, die na de eerste dag net als wij vier punten verzamelden. Wij stellen geen +90kg op, zij stellen geen -81 kg op. De resterende vier kampen zullen dus beslissen over de winst in deze reeks. Na overwinningen van zowel Gwen, Tim als Arnaud en een nipte nederlaag van Victor eindigen we de wedstrijd in ons voordeel, 4-2 en op naar de volgende.

die volgende is Latem Deurle, een jonge, onervaren ploeg die eigenlijk geen probleem mag betekenen voor onze ploeg. Dit blijkt ook snel, alle wedstrijden worden in een mum van tijd met ippon gewonnen. Aangezien we een volledige ploeg opstellen had het een perfect parcours kunnen en moeten zijn maar ondergetekende vond het blijkbaar nodig om eens te voelen of de broek van de tegenstander wel van hoge kwaliteit was. Gelukkig maakte deze blunder weinig verschil in de eindafrekening. 5-1 voor ons en ondertussen 8 punten in totaal.

De derde wedstrijd was tegen Wingene, laatste na de eerste dag met 0 punten maar naar mijn bescheiden mening onder hun waarde geklasseerd. We stellen opnieuw een volledige ploeg op. Gwen verliest met Ippon, Maarten verliest met Ippon en voor we het weten staan we 2(20)-0(0) achter. Arnaud brengt ons op een prachtige manier terug in de wedstrijd en ondergetekende verliest met waza-ari. Het kalf is half verdronken met een 3(27)-1(10) achterstand maar we hebben nog Tim en Victor die ons aan de overwinning kunnen helpen. Ze doen perfect wat ze moeten doen, 2x ippon en de scheve situatie wordt rechtgezet: 3(27)-3(30) en de overwinning is voor ons. 10 punten dus en we staan op een virtuele derde plaats.

Als we tweede willen worden, moeten we winnen van Ieperse JC Neko. Aangezien de +90 van die ploeg ruim de 110 kg overschrijdt en onze zwaarste judoka’s in de categorie -81 kg zitten, stellen we geen +90 op. We zullen het nooit weten maar misschien laten we hierdoor de tweede plaats liggen. Na overwinningen van Tim, Arnaud en Gwen halen we 25 wedstrijdpunten. We verliezen echter drie wedstrijden (waaronder dus de +90) met ippon. In het totaal dus een 3(30)-3(25) nederlaag.

Het wordt nipt voor de derde plaats maar na lang wachten wordt de eindklassering eindelijk afgelezen. Brons voor JC Albert Plovier!

Volgend jaar promoveren we normaal gezien terug naar 3e klasse. Hopelijk kunnen we tegen dan de judoka’s die dit jaar gekwetst waren recupereren en kunnen we ook daar mee doen voor het podium!

Proficiat jongens!

IMG_20141123_150751