Zaterdag 08/02/15

Het was weer vroeg dag (en dan vertrokken wij nog later omdat we ons niet moesten wegen) en stipt om 09.30 u kwamen we aan op de parking die ons werd aangeraden op de site van de vjf. Zo’n vijf minuten stappen van de zaal maar de beloofde wegwijzers vonden we toch nergens terug. Vijf minuten stappen werden dus 20 minuten ronddwalen en zoeken om dan uiteindelijk in de sporthal toe te komen.

Zodra we binnenkomen zien we Tim in bebloed judopak passeren. De eerste kamp is al beĆ«indigd, vlotte overwinning en op naar de volgende wedstrijd. Dit spelletje herhaalt zich tot in de finale. Elke kamp vlot gewonnen in een minimum van tijd. De finale is een ander paar mouwen maar ook daar zien we Tim op hoog niveau vechten. Zo’n wedstrijden kunnen alle kanten uit maar Tim trekt vandaag aan het kortste eind. Zilver en door naar het BK!

Pieter-Jan mag direct de finale vechten en hoewel hij zich laat zien en enkele mooie aanvallen probeert, is zijn tegenstander te sterk. Ook voor hem wordt het zilver en op naar Brugge!

En toen begon het lange wachten…

Enkele uren later mag Maarten aan zijn eerste wedstrijd beginnen. Zijn tegenstander heft Maarten op kracht van de mat, ippon tegen en einde wedstrijd. Aangezien zijn tegenstander de volgende ronde verliest, is het voor Maarten ook direct het einde van het tornooi.

Keanu mag kort daarna ook beginnen aan zijn wedstrijden. Hij start zijn eerste wedstrijd sterk maar op de beslissende momenten, is zijn tegenstander net iets beter. Keanu krijgt wel herkansingen maar ook daar kan hij jammer genoeg niet winnen.

Maarten en Keanu gaan weliswaar niet naar de Vlaamse kampioenschappen maar de vooruitgang die ze het laatste jaar gemaakt hebben, is duidelijk. Vorig jaar waren ze beide uitgeschakeld op het provinciaal kampioenschap, dit jaar gaan ze beide vlot door. Op naar volgend jaar!

Zondag 09/02/15

Zondag kan ik wegens omstandigheden niet aanwezig zijn. Rond 10.30 krijg ik een sms van Johan: Lisa 3e , verloren met shido in 1e ronde. Kan jammer genoeg gebeuren en hoewel uiteraard niemand de kans om Vlaams kampioen te worden laat liggen, heb Belgisch kampioenschap is veel belangrijker. Johan vat het op facebook dan ook perfect samen:

‘Lisa 3e op de Vlaamse kampioenschappen, opdracht volbracht. Nu focus op bk zondag…. Lisa verschuere: sunday is money time’.

Lisa zal alleszins supergemotiveerd op de mat komen!